Geen categorie

Asterix en Obelix in Groningen

0 0
Read Time:57 Second
Albert Uderzo, Obelix.
Albert Uderzo, Obelix.

De bekendste Gallische krijgers hebben het Nederlands Stripmuseum ingenomen. Daar opende vorige week woensdag de expositie Asterix & Obelix, met de Franse slag. Ze vertelt het verhaal van de stripreeks Asterix, die al meer dan vijftig jaar menig stripliefhebber veel plezier bezorgt.

Het grote succes van Asterix is mede te danken aan de vroeg overleden René Goscinny. Hij schreef 25 humoristische verhalen, die door Albert Uderzo werden geïllustreerd. Hij gaf de Galliërs hun kenmerkende uiterlijk. Na de dood van Goscinny in 1977 (hij werd 51 jaar) nam Uderzo ook de scenario’s op zich, met wisselend succes. Op de tentoonstelling is ruim aandacht voor de geestelijk vaders van Asterix en zijn dorpsgenoten.

Asterix & Obelix, met de Franse slag is opgedeeld in zeven thema’s, waaronder Beweging, Personages, Sfeerbeelden en Pers. Dit alles tegen de achtergrond van verschillende decors uit de stripserie. Voor kinderen is er een film- en leeshoek. De expositie komt uit Frankrijk, waar ze de naam Uderzo in Extenso droeg.

Asterix & Obelix, met de Franse slag, t/m 3 november in het Nederlands Stripmuseum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share