Geen categorie

Amsterdam EXPO haalt expositie over Titanic naar Nederland

0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

Nieuws

Iets meer dan honderd jaar nadat de Titanic zijn eerste en eveneens laatste reis maakte, spreekt dit cruiseschip nog steeds tot de verbeelding. Vanaf 14 november vertelt Amsterdam EXPO het verhaal van dit onzinkbaar geachte schip, dat door een ijsberg werd geveld.

Titanic: The Artifact Exhibition, credits: Courtesy RMS Titanic, Inc., a subsidiary of Premier Exhibitions, Inc.

De tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition was eerder te zien in steden als Chicago, Los Angeles, Londen en Parijs en werd al door ruim 25 miljoen mensen bezocht. Dit najaar is Amsterdam aan de beurt. Authentieke objecten, die bij diverse expedities uit het wrak in de diepe wateren van de Noordelijke IJszee werden geborgen, nemen het publiek mee terug in de tijd, aldus Amsterdam EXPO.

Te zien zijn onder meer parfumflessen van een handelaar die zijn waren wilde verkopen in New York, gouden sieraden met diamanten van vrouwen uit de bovenlaag van de bevolking, kleding van emigranten op weg naar een nieuw leven en ongeschonden porseleinen servies. Reconstructies van enkele vertrekken geven inzicht in het leven aan boord. Het schip zonk op 15 april 1912. Ruim 1500 mensen kwamen daarbij om.

Het duurde tot 1985 voordat het wrak van de Titanic gelokaliseerd werd op de bodem van de Atlantische Oceaan. Tijdens acht verschillende expedities – de laatste was in 2010 – werden duizenden voorwerpen geborgen. Een deel daarvan wordt straks in Amsterdam getoond. “Het is opmerkelijk hoe goed sommige voorwerpen bewaard zijn gebleven, zelfs brieven en kledingstukken van de passagiers”, aldus Peter Tabernal, directeur van Amsterdam EXPO. “En dat terwijl het schip al decennia lang op bijna vier kilometer diepte op de bodem van de ijskoude oceaan ligt. Met deze expositie brengen we een stuk wereldgeschiedenis direct naar het Nederlandse publiek.” De kaartverkoop voor de expositie start vandaag via www.amsterdamexpo.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share