Geen categorie

Schilderij blijkt zelfportret Rembrandt

0 0
Read Time:41 Second

Foto: The National Trust.

Een portret in de eetzaal van Buckland Abbey in het Britse Devon blijkt een zelfportret van Rembrandt. Lang werd aangenomen dat het was geschilderd door een van Rembrandts leerlingen, maar Rembrandt-expert Ernst van de Wetering heeft nu bepaald dat het van de hand van de meester zelf is.

Het nieuws werd bekendgemaakt door The National Trust, die het schilderij in 2010 kreeg en het onderbracht in Buckland Abbey. Op het portret draagt Rembrandt een opvallende zwarte baret met twee struisvogelveren. Rembrandt schilderde het in 1635, op 29-jarige leeftijd.

Nu het is toegeschreven aan Rembrandt, heeft het doek een geschatte waarde van zo’n 20 miljoen pond (ruim 23 miljoen euro). Maar The National Trust laat weten het nooit te zullen verkopen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share