Geen categorie

Roze Beatrix Warhol krijgt plek in Rijksmuseum

0 0
Read Time:36 Second
Andy Warhol (1928-1987), Queen Beatrix of the Netherlands.

De roze Beatrix van Andy Warhol, die vorige week bij Christie’s is geveild, krijgt een plek in het Rijksmuseum. Dat heeft het museum bekendgemaakt.

Het doek is op 30 november voor 422.110 euro gekocht door de Triton Stichting, een Nederlandse particuliere verzameling die veel van haar kunstwerken publiek exposeert. De stichting heeft het schilderij in langdurige bruikleen gegeven aan het museum.

Het portret maakt deel uit van de serie Reigning Queensuit 1985, met portretten van de vier regerende koninginnen op dat moment. Warhol vereeuwigde ook Elizabeth II van Engeland, Margrethe II van Denemarken en Ntombi ‘Great She-Elephant’ laTfwala van Swaziland.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share