Geen categorie

Manuscript Da Vinci gevonden in Franse bibliotheek

0 0
Read Time:35 Second

In een openbare bibliotheek in Nantes, Frankrijk is een bijzondere vondst gedaan. Het gaat om een klein fragment van een manuscript van Leonardo da Vinci (1452-1519). Het manuscript heeft bijna anderhalf eeuw in een opslagruimte gelegen. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

De tekst is in spiegelschrift geschreven, iets wat Da Vinci wel vaker deed. Het handschrift is een van 5.000 documenten die de rijke verzamelaar Pierre-Antoine Labouchère in 1872 aan Nantes schonk.

Het fragment werd ontdekt nadat een lokale journalist een verwijzing ernaar had gevonden in een biografie over de kunstenaar. De inhoud van de tekst is nog onbekend. De enkele regels op het vergeelde papier moeten nog worden ontcijferd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share