Geen categorie

Museum Boerhaave krijgt 3D-geprint hartmodel

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Museum Boerhaave in Leiden heeft sinds gisteren een 3D-geprint hartmodel in de collectie. Het museum kreeg het van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

3D-geprint hartmodel, Museum Boerhaave, Leiden.

In de zomer van 2014 opereerde kinderhartchirurg Mark Hazekamp voor het eerst een jong babyhart nadat hij de operatie had voorbereid met behulp van een 3D-geprint hartmodel van het kindje. Hier bestonden geen handboeken of protocollen voor. In de wereld van de hartchirurgie was het dan ook een unieke operatie. Het gaat nog steeds goed met Jasmijn, die nu 2,5 jaar oud is.

Museum Boerhaave nam contact op met de artsen, met de vraag of het hartmodel deel kon uitmaken van de museumcollectie. In het bijzijn van de ouders, Jasmijn en haar broer overhandigden Mark Hazekamp en kindercardioloog Arno Roest het model aan Dirk van Delft, directeur van Museum Boerhaave. De familie kreeg een levenslang abonnement op het museum.

Museum Boerhaave geeft het 3D-geprinte hartmodel een plek in de nieuwe vaste presentatie. Op dit moment ondergaat het museumgebouw een renovatie. Tijdens de tijdelijke sluiting richt het museum de zalen opnieuw in, met als doel een sterkere betrokkenheid van het publiek. In november heropent het museum zijn deuren.

V.l.n.r. de ouders, Jasmijn, directeur Dirk van Delft, thoraxchirurg Mark Hazekamp en kinderarts Arno Roest (LUMC). Foto: Hielco Kuipers.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share