Geen categorie

Kringloopwinkel geeft vaas aan Glasmuseum

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

Het zal niet vaak gebeuren dat een museum een schenking krijgt van een kringloopwinkel, maar het Nationaal Glasmuseum is het overkomen. Kringloop Leerdam heeft het museum een vaas van Nederlands beroemdste glasontwerper A.D. Copier (1901-1991) gegeven.

Een medewerker van de winkel trof de vaas vorige maand aan tussen het aanbod en zag de waarde ervan in. Hij had namelijk kort daarvoor een cursus gevolgd waarin hij leerde kunst te herkennen.

A.D Copier, stierenvaas, ca 1940. Foto: Erik Rijper.
A.D Copier, stierenvaas, ca 1940. Foto: Erik Rijper.

Bedrijfsleider Cees van Epenhuijsen besloot de vaas niet te verkopen, maar te schenken aan het eveneens in Leerdam gevestigde museum. Copier kwam overigens ook uit die plaats. De stierenvaas, die rond 1940 werd gemaakt, krijgt een plek op de expositie De Glasschool, die op 29 november opent. Deze tentoonstelling gaat over de door Copier opgerichte Glasschool, waar studenten les kregen in glasblazen, glasslijpen, graveren en glas decoreren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share