Geen categorie

DWDD opent pop-upmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws

De Wereld Draait Door opent op 29 januari in Amsterdam een pop-upmuseum. Het televisieprogramma heeft een aantal van zijn vaste gasten uitgenodigd te grasduinen in de depots van tien grote Nederlandse musea. Het thema is Verborgen Kunstenaars.

Cécile Narinx zoekt objecten in het Centraal Museum. Foto: Centraal Museum.

 

Het tijdelijke museum, dat vier maanden open is, wordt gevestigd in het Allard Pierson Museum. De tien musea krijgen daar elk een zaal die wordt ingericht door één van de tien gastconservatoren.

De geselecteerde musea zijn Centraal Museum (met als 
gastconservator Cécile Narinx), Drents Museum (Nico Dijkshoorn), Gemeentemuseum Den Haag (Joost Zwagerman), Groninger Museum (Jan Mulder), Museum Catharijneconvent (Herman Pleij), Museum de Fundatie (Halina Reijn), Nederlands Fotomuseum (Fidan Ekiz), Rijksmuseum/Bijzondere Collecties van de UvA (Pieter van Vollenhoven/Nico de Haan), Stedelijk Museum Amsterdam (Jasper Krabbé) en Van Abbemuseum (Marc-Marie Huijbregts).

De gastconservatoren kondigen vanavond in De Wereld Draait Door hun keuzes aan. Dat Cécile Narinx, als hoofdredacteur van de Nederlandse editie van modetijdschrift Harper’s Bazaar een mode-expositie zal inrichten, mag geen verrassing heten. Het Centraal Museum liet vandaag weten dat zij samen met modeconservator Ninke Bloemberg het depot van het Utrechtse museum bezocht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share