Geen categorie

Recordaantal bezoekers Tropenmuseum Junior

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Tropenmuseum Junior in Amsterdam kreeg in 2016 de meeste bezoekers ooit over de vloer: 47.772. Deze bezochten de tentoonstelling Ziezo Marokko.

Kinderen bezoeken de tentoonstelling Ziezo Marokko.

Het museum was ook succesvol op andere vlakken. Voor Ziezo Marokko kreeg het tijdens de uitreiking van de in de categorie Best Scenography for a temporary exhibition. Het museum zelf was de inspiratie voor het nieuwe kindermuseum Mudec Junior in Milaan.

Het in 1975 geopende Tropenmuseum Junior is het oudste kindermuseum van Nederland en een van de oudste van Europa. Het heeft als algemene doelstelling het stimuleren van een open blik op de wereld. Door het museumbezoek ervaren kinderen dat het inspirerend en verrijkend is om je open te stellen voor een ander. In de tentoonstellingsruimte komen de kinderen terecht in ‘een andere wereld’.

Om de paar jaar staat een ander werelds thema centraal. Tot en met maart 2018 is dat de doe-tentoonstelling Ziezo Marokko. Kinderen stappen in het vliegtuig naar Marokko. Onderweg maken ze kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef, die de kinderen mee laten maken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie ze langs moeten gaan, wat ze kunnen zien, proeven en doen. Kinderen gaan zelf aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share