Geen categorie

Singerprijs postuum naar Dorothé van Driel

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

De Singer Prijs 2011 is postuum toegekend aan de in 2006 overleden Dorothé van Driel. De tweejaarlijkse oeuvreprijs wordt op 10 maart uitgereikt. Dat heeft Singer Laren vandaag bekendgemaakt.

Dorothé van Driel, Ossehart, 2003 (links); Dorothé van Driel (midden); beeld van Dorothé van Driel in de beeldentuin van Singer Laren (rechts).

Van Driel (1957-2006) was beeldhouwer in glas. Zij experimenteerde onophoudelijk met een techniek waarin zij lagen transparant en gekleurd glas liet samensmelten. Haar inspiratie haalde ze uit de natuur. Haar serie Underseas uit 2003 bestaat bijvoorbeeld uit objecten die herinneren aan koralen, sponzen, kwallen en schelpdieren.

De Singer Prijs is een tweejaarlijkse oeuvreprijs voor een hedendaagse Nederlandse kunstenaar. In 1968 werd de Singer Prijs voor het eerst uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder anderen M.C Escher (1971) en Maria Roossen (2009). De prijs bestaat uit een tentoonstelling en de verwerving van een kunstwerk voor de collectie van Singer Laren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share