Geen categorie

Herkomst Vincent van Gogh onbekend

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

De wieg van Vincent van Gogh stond in Noord-Brabant, maar dat weet lang niet iedereen. Slechts 34 procent van niet-Brabanders weet dat Van Gogh uit die provincie afkomstig is. Dit blijkt uit een recent onderzoek van de stichting Van Gogh Brabant.

Van de ondervraagden dacht 41 procent dat de beroemde schilder uit Noord- of Zuid-Holland kwam. Van Gogh Brabant heeft zich tot doel gesteld duidelijk te maken waar Vincent Van Gogh is geboren en het grootste deel van zijn leven heeft gewoond en gewerkt. Want als je Van Gogh wilt leren kennen, kun je niet om Brabant heen, aldus de stichting.

Van de Brabantse ondervraagden wist overigens tachtig procent dat Van Gogh een provinciegenoot was. Van Gogh Brabant gaat de komende periode haar pijlen richten op de naamsbekendheid buiten Brabant. Hier wordt mee begonnen op 30 maart, Van Goghs geboortedag. Op die dag wordt het startsein gegeven voor diverse promotieactiviteiten. Ook gaat Van Gogh Brabant zwaarder inzetten op een structurele samenwerking met het Van Gogh Museum in Amsterdam, Kröller-Müller Museum in Otterlo en de Van Gogh-partners in Frankrijk.

Van Gogh Brabant  is een samenwerking van vijf locaties in Brabant: Vincentre in Nuenen, Van GoghHuis in Zundert, Van Gogh Informatiecentrum in Etten-Leur, Noordbrabants Museum in Den Bosch en Vincents Tekenlokaal in Tilburg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share