Geen categorie

Boijmans eert kunstenaar Daan van Golden

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Museum Boijmans Van Beuningen richt ter nagedachtenis aan Daan van Golden een tijdelijke presentatie in voor zijn familie en vrienden. De kunstenaar overleed afgelopen maandag op 80-jarige leeftijd.

“Met het overlijden van Daan van Golden verliest de Nederlandse kunst wereld een van zijn meest eigenzinnige kunstenaars, een andersdenkende, vrije en leuke man die altijd de verbinding maakte tussen mooi en aandachtig leven en mooi en aandachtig werken”, aldus directeur Sjarel Ex. “Museum Boijmans Van Beuningen was meer dan veertig jaar nauw met hem verbonden. Onze gedachten gaan uit naar zijn gezin.”

Het Boijmans bezit 67 kunstwerken van Van Golden. De collectie omspant zijn hele kunstenaarsoeuvre. En bestaat onder meer uit schilderijen uit zijn vroege expressionistische periode, zijn beroemde popartwerken, zoals de zeefdruk met het portret van Mick Jagger uit 1967 en zijn Zakdoeken. Ook recenter werk bevindt zich in de verzameling, zoals Celuy qui fut pris uit 2007-2010, met een silhouet van een negentiende-eeuwse sculptuur. Van Goldens foto’s zijn ook vertegenwoordigd.

Daan van Golden, Motief II (rode ruit), 1964, Museum Boijmans Van Beuningen.
Daan van Golden, Motief II (rode ruit), 1964, Museum Boijmans Van Beuningen.

Een kleine selectie is van 17 januari tot en met 19 februari te zien in de Serrazaal. De presentatie Daan van Golden (1936 -2017) is vrij toegankelijk voor het publiek. Op 4 februari, de dag waarop Daan van Golden 81 jaar zou zijn geworden, is zijn familie van 11 tot 13 uur voor condoleance aanwezig.

Daan van Golden (1936 -2017), 17 januari t/m 19 februari in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share