Geen categorie

Museum Voorlinden zoekt hardlopers

0 0
Read Time:52 Second

Een opmerkelijke oproep op de hardloperssite You-Run.nl: Museum Voorlinden zoekt hardlopers. Het vorig jaar geopende Wassenaarse museum wil hen inzetten voor een performance van de Britse kunstenaar Martin Creed (1968).

 

Martin Creed – Work No. 1636.
Martin Creed – Work No. 1636.

 

Martin Creed – SAY CHEESE! is de tweede tijdelijke solotentoonstelling in het nieuwe museum. Uit het persbericht blijkt dat de ongeveer veertig getoonde werken samen een nogal divers geheel zullen vormen.

“Je ziet installaties met cactussen, ballen en gloeilampen, stapelingen van wc-rollen, stoelen en tafels, een wand vol met 1000 broccoli schilderijen. Te midden van de kunstwerken hoort men pianospel, live gespeeld volgens de instructies van de kunstenaar, en even later rent ook nog een hardloper door het museum.”

Die hardloper is onderdeel van Work No. 850, dat Creed in 2008 voor het eerst uitvoerde in Tate Britain in Londen. Elke dertig seconden rende een hardloper door de museumzalen, gadegeslagen door verbaasde museumbezoekers.

Martin Creed – SAY CHEESE!, 21 januari t/m 7 mei in Museum Voorlinden, Wassenaar

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share