Geen categorie

Kindertekeningen Beatrix onder de hamer

0 0
Read Time:51 Second
H.M Beatrix van Oranje-Nassau, Maison de Bonatraie, drie mannequins.

Christie’s Amsterdam veilt op 15 december enkele tekeningen die koningin Beatrix als kind maakte. Het gaat om een tekening van een paard, drie schetsen van ballerina’s en twee prenten van mannequins en spelende boselfjes.

Gezien haar vaste hand was Beatrix al wat ouder toen ze de schetsen maakte. Dat is ook te zien aan het beeldmerk waarmee ze ondertekende: een verstrengelde T, v en O voor Trix van Oranje. De toekomstige vorstin deed de tekeningen cadeau aan een hoffunctionaris, wiens erven ze nu ter veiling hebben aangeboden. Elke tekening heft een geschatte waarde van 1.500 tot 2.000 euro.

Update 15 december: De zes kindertekeningen brachten in totaal 16.750 euro op, driemaal meer dan verwacht. Koper van alle werken was de Ouborg Group uit Breda, waaronder ook de Princess Entertainment Group valt. Ze zijn een aanvulling op de collectie koninklijke tekeningen die het bedrijf eerder aankocht.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share