Geen categorie

Van Gogh Museum toont tekeningen op Tefaf

0 0
Read Time:53 Second

Vincent van Gogh (1853 - 1890), Zelfportretten, Parijs 1887, collectie Van Gogh Museum, Amsterdam.

Het Van Gogh Museum toont op de Tefaf, die vandaag begint, een selectie uit zijn tekeningencollectie. Vanwege hun kwetsbaarheid zijn de tekeningen zelden te zien.

De achttien werken illustreren de artistieke ontwikkeling van Vincent Van Gogh. De expositie begint bij Van Goghs eerste ambitieuze tekeningen in Den Haag, waarin hij zich toelegde op figuurstudies en stadsgezichten. Vervolgens komen ook de indrukwekkende landschappen die hij in Nuenen tekende en zijn Parijse aquarellen aan bod.

Het chronologische overzicht brengt het publiek verder naar Arles, Saint-Rémy en Auvers. De landschappen die Van Gogh in Arles tekende met een rietpen vormen het hoogtepunt in zijn getekende oeuvre. In de inrichting in Saint-Rémy produceerde hij kleurrijke tekeningen van de tuin. De landschapstekeningen die hij aan het eind van zijn leven in Auvers maakte, hebben eenzelfde stijl als zijn schilderijen.

Van Goghs Tekeningen: Meesterwerken uit het Van Gogh Museum, t/m 24 maart op de Tefaf in Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share