Geen categorie

Expositie Da Vinci The Genius komt naar Nederland

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Een machine, gebaseerd op een schets van Leonardo da Vinci.

Nieuws

De reizende tentoonstelling Da Vinci The Genius komt naar Nederland. Van 6 september tot en met 6 januari is ze te zien in Post Rotterdam, het voormalig postkantoor aan de Coolsingel. Deze tentoonstelling wordt aangekondigd als het meest complete overzicht ooit van het werk van Leonardo da Vinci.

Leonardo da Vinci was behalve kunstenaar ook uitvinder, wiskundige, filosoof, anatoom en architect. De inspirerende tentoonstelling belicht de vele facetten van zijn talent. Hij was zijn tijd ver vooruit en deze tentoonstelling illustreert dit aan de hand van meer dan 200 objecten.

De expositie toont onder meer zeventig machines op ware grootte, gebaseerd op schetsen, waaronder een vliegmachine, duikuitrusting, katapult, tank en een fiets. Ook zijn er reproducties te zien van Da Vinci’s beroemde kunstwerken, zoals Het Laatste Avondmaal, de Vitruviusman en natuurlijk de Mona Lisa. Verder worden zijn gedetailleerde anatomische schetsen uitgelicht.

De expositie Da Vinci The Genius  bleek eerder succesvol in steden als Moskou en Sidney en trok wereldwijd al 4,5 miljoen bezoekers. De ticketverkoop is vandaag van start gegaan op de site van de tentoonstelling.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share