Geen categorie

Scheepvaartmuseum krijgt olympische boot

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

Het Scheepvaartmuseum krijgt de zeilboot waarmee Lobke Berkhout, samen met Marcelien de Koning in 2008 olympisch zilver won. Berkhout brengt de 470 morgen, 17 augustus,  al zeilend naar het Amsterdamse museum. Dit doet ze samen met Lisa Westerhof, met wie ze vorig jaar brons won op de Olympische spelen van Londen.

De 470.

Met de schenking wil het Watersportverbond het topzeilen bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Zeilen is een van de succesvolste Nederlandse sporten, met de meeste medailles op de Olympische en Paralympische Spelen. Deze sport verdient daarom in Nederland een groter podium, vindt Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond. “Het Scheepvaartmuseum is de ultieme plek om de zeilsport voor eeuwig in de schijnwerpers te zetten.”

De zeilsters zijn al dagelijks te zien in De Zeereis, één van de dertien tentoonstellingen in het museum. Daar staat ook een model van hun 470-klasse zeilboot.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share