Geen categorie

IJsbeelden Festival weer terug in Zwolle

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Het Nederlands IJsbeelden Festival is weer terug in Zwolle. Vorig jaar verhuisde het evenement nog van de Overijsselse hoofdstad naar Amsterdam. Nu is het toch weer terug op de oude stek.

Beeld op een vorige editie. Foto: Nederlands IJsbeelden Festival.

In Amsterdam zou het “volop mogelijkheden hebben om te groeien”, was de reden voor de verhuizing. Maar de Overijsselse stad bleek toch meer potentie te hebben. “Het evenement komt in Zwolle inderdaad beter tot zijn recht”, reageert Eric Broekaart, directeur van Het Organisatieteam, dat het festival organiseert.

De nieuwe editie opent op 23 december in de IJsselhallen. Het thema is ditmaal Wereldberoemde verhalen. IJskunstenaars uit de hele wereld gaan in een grote vrieshal aan de slag met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee maken ze ijs- en sneeuwsculpturen tot wel zes meter hoog.

Beeld op een vorige editie. Foto: Nederlands IJsbeelden Festival.

Een van de verhalen die in sneeuw en ijs tot leven komen, is A Christmas Carol van Charles Dickens. Drie geesten bezoeken Ebenezer Scrooge in diens slaapkamer. De kachel is uit en het vriest hard. Het bed van Scrooge is echter nog leeg. Dat is namelijk bestemd voor de ‘gierigste man van Nederland’.

Wie denkt dat hij gierig genoeg is voor deze rol kan zich aanmelden via info@ijsbeelden.nl, onder vermelding van Scrooge de rol van mijn leven.

De gierigste Scrooge van Nederland mag plaatsnemen in bed om de bezoekers te waarschuwen tegen het onheil wat hen kan gaan treffen. Belangstellenden moeten, aldus de organisatie, “een beroerde inborst hebben” en tegen de kou kunnen. De temperatuur in de hal is namelijk tien graden onder nul.

Nederlands IJsbeelden Festival, 23 december 2017 t/m 4 maart 2018 in de IJsselhallen, Zwolle

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share