Geen categorie

Pop-uprestaurant in Scheepvaartmuseum

0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Eten onder de sterrenhemel, dat kan in de kerstvakantie vier avonden in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het Open Pleyn is van 21 tot en met 24 december het podium van een pop-uprestaurant.

Overkapping van het Open Pleyn. Foto: Avi Goodall.

Het tijdelijke restaurant opent de deuren in het kader van het Amsterdam Light Festival. Gasten kunnen op basis van een reservering aanschuiven aan lange tafels op het binnenplein, onder de door bijna duizend lampjes verlichte glazen overkapping. Chef-kok Ralph Dalhaus maakte voor de gelegenheid een speciaal menu.

Het Scheepvaartmuseum zelf is van 21 tot en met 24 december van 18 tot 22 uur gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen deelnemen aan een rondleiding waarin licht centraal staat. Een museumgids vertelt verhalen over natuurlijk licht op zee en het effect van licht en donker in de zeeschilderkunst en navigatie. De rondleiding kost € 2,50 per persoon.

Amsterdam Light Festival is een jaarlijks lichtkunstfestival in het centrum van Amsterdam. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten. Een van de deelnemers dit jaar is de beroemde Chinese kunstenaar Ai Weiwei.

Victor Engbers, Homeward Bound.

Een van de aanwezige werken is Homeward Bound van Victor Engbers, te zien op het VOC-schip Amsterdam van het Scheepvaartmuseum. De installatie is geïnspireerd door het natuurverschijnsel Sint-Elmusvuur. Dit fenomeen is vernoemd naar de Erasmus van Formiae, de patroonheilige van zeelieden, en wordt vooral ’s nachts tijdens een storm of onweersbui waargenomen. Het verschijnsel deed zich vaak voor op puntige objecten zoals scheepsmasten.

Dit jaar vindt voor de eerste keer De landexpositie van het Amsterdam Light Festival vindt plaats op het Marineterrein, naast het Scheepvaartmuseum. Verschillende lichtobjecten verlichten deze historische plek. De expositie is gratis toegankelijk en de kunstwerken zijn dagelijks van 17 tot 22 uur verlicht.

Pop-uprestaurant in het Scheepvaartmuseum, 21 t/m 24 december

Amsterdam Light Festival, 30 november 2017 t/m 21 januari 2018 in Amsterdam (landexpositie: 14 december 2017 t/m 7 januari 2018 op het Marineterrein naast het Scheepvaartmuseum)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share