Geen categorie

Groninger Museum toont kunst Marilyn Manson

0 0
Read Time:51 Second

Expositie

Marilyn Manson, The man who eats his fingers, 2006.

Shockrocker Marilyn Manson zingt niet alleen, maar schildert ook. Het Groninger Museum toont sinds gisteren een serie aquarellen van de zanger, die eigenlijk Brian Hugh Warner heet. De presentatie is de start van een reeks tentoonstellingen die het museum in samenwerking met festival Eurosonic Noorderslag organiseert.

Manson heeft vaak benadrukt dat zijn werk als beeldend kunstenaar niet los te zien is van zijn muziek en zijn optredens. Hij noemt het schilderen geen hobby, maar een gelijkwaardig product van zijn artistieke creativiteit. Het thema van zijn kunst is niet alleen de werkelijkheid van pijn en afgrijzen, maar ook de waarneming daarvan.

Sommige kunsthistorici vergelijken Mansons kunst met de tekeningen van Egon Schiele. Zowel in de tekeningen van deze Oostenrijkse kunstenaar als in de aquarellen van Manson contrasteren de zachte lijnen en kleuren met de afgebeelde merkwaardige en soms afschrikwekkende figuren.

Marilyn Manson: Masquerade, t/m 16 maart in Groninger Museum, Groningen

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share