Geen categorie

Gestolen Gauguin en Bonnard duiken op in keuken

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws

Twee waardevolle schilderijen die ruim veertig jaar geleden werden gestolen in Londen, zijn opgedoken in Italië. Ze hingen in de keuken van een fabrieksarbeider. Dat melden verschillende websites, waaronder die van de BBC.

De schilderijen van Paul Gauguin en Pierre Bonnard werden op 8 juni 1970 gestolen uit de woning van een verzamelaar uit Londen. Niet veel later werden ze aangetroffen in een Italiaanse trein. In 1975 kocht een medewerker van autofabrikant Fiat de doeken op een veiling van gevonden voorwerpen. Hij betaalde er omgerekend 23 euro voor (45.000 lire).

De koper had lange tijd geen idee wat hij in huis had. Op een dag zag zijn zoon echter een afbeelding van een Gauguin in een boek en hij ontdekte gelijkenissen met een van de schilderijen die in zijn vaders keuken hingen. De vader liet het werk onderzoeken door een expert en uiteindelijk werd ook de politie ingeschakeld.

Naar nu blijkt, zijn de schilderijen samen vele miljoenen euro’s waard. De waarde van de Gauguin, Fruits sur une table ou nature au petit chien, uit 1889, wordt geschat op minimaal 10 miljoen euro. La femme aux deux fauteuils  van Bonnard is vermoedelijk zo’n 600.000 euro waard.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share