Geen categorie

Maria gratis naar Museum Flehite

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Mirakelschilderij, circa 1525, olieverf op hout, collectie Oud-Katholieke parochie Heilige Georgius, Amersfoort.

Heet je Maria? Dan heb je donderdag 8 september gratis toegang tot Museum Flehite in Amersfoort. Op die dag viert de katholieke kerk de geboorte van Maria. Tijdens de tentoonstelling Maria, idool van alle tijden wil het museum die dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Iedereen die Maria in de naam heeft (roepnaam of doopnaam, man of vrouw) is op vertoon van een geldig identiteitsbewijs gratis welkom.

In de tentoonstelling laat Museum Flehite zien dat Maria na twintig eeuwen niet aan populariteit heeft ingeboet. Zij vervult voor velen een rol als beschermster, troosteres of voorbeeld. Aan de hand van kunst, film, muziek en foto’s wordt haar aantrekkingskracht aangetoond. Uitgangspunt is het Mariamirakel (of Mirakel van Amersfoort) dat in 1444 plaatsvond. Amersfoort werd daarna een belangrijk bedevaartsoord.

Het feest van de geboorte van Maria, dochter van Anna en Joachim, is al eeuwenoud. De eerste bronnen waaruit blijkt dat haar geboorte in de kerk werd gevierd, dateren uit de zesde eeuw. In de middeleeuwen was het één van de belangrijkste kerkelijke feestdagen. Inmiddels heeft het feest van de geboorte van Maria in Nederland aan populariteit ingeboet. In sommige katholieke kerken wordt de geboorte van de Heilige Maagd nog wel gevierd.

Maria, idool van alle tijden in Museum Flehite duurt nog tot en met 6 november.

Zie ook: Maria, idool van alle tijden

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share