Geen categorie

Gouden Eeuw 3D

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws / Expositie

Het Westfries Museum in Hoorn heropent 9 september met de tentoonstelling De Gouden Eeuw in 3D. Het museum is dan zes maanden gesloten geweest wegens een grondige verbouwing.

De slapershaven Hoorn.

In de heropeningsexpositie blijft het museum dichtbij huis, want het toont daarin stadsgezichten van de West-Friese steden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik in de zeventiende eeuw. Niet op doek of papier, maar in 3D. De stadsgezichten zijn het werk van digi artist Rob Tuytel. Op verzoek van het Westfries Museum maakte hij er 22.

“Ik voeg met eigentijdse digitale technieken een hele nieuwe dimensie toe aan het traditionele stadsgezicht”, aldus Tuytel. “Het gevoel alsof je midden in een zeventiende-eeuwse stad staat is echt een historische sensatie.”

Grachten Achterom Medemblik.

Zijn stadsgezichten zijn gebaseerd op uitgebreid bronnenonderzoek, maar ze geven niet exact de historische werkelijkheid weer. Het zijn veel meer artistieke impressies. Tuytels stadsgezichten ademen de sfeer van de werken van negentiende-eeuwse romantische schilders als Cornelis Springer en Adrianus Eversen, een belangrijke inspiratiebron.

De beschrijving van de tentoonstelling in het persbericht belooft veel goeds. “De stadsgezichten worden gepresenteerd met de nieuwste 3D-techniek. Hierdoor word je als beschouwer helemaal in de werken getrokken. Mede dankzij de speciale geluidseffecten heb je het gevoel er midden in te staan.”

De Gouden Eeuw in 3D, 9 september tot en met 20 november in het Westfries Museum, Hoorn

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share