Geen categorie

Nederlandse titel voor Amerikaanse expositie

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Niet Voor Kinderen, zo heet een expositie van Jay Heikes in galerie Highpoint in het Amerikaanse Minneapolis. Een Nederlandse titel inderdaad, die opvallend genoeg geen vertaling meekrijgt in de beschrijving op de website.

Door: Evert-Jan Pol

 

Jay Heikes, Niet Voor Kinderen, 2015, individual monoprints. Foto: David Kern.
Jay Heikes, Niet Voor Kinderen, 2015, individual monoprints. Foto: David Kern.

 

Heikes baseerde zijn prenten op de van oorsprong surrealistische dichtvorm cadavre exquis (letterlijk: voortreffelijk lijk). Meerder dichters schijven mee aan zo’n gedicht, zonder dat ze op de hoogte zijn van de andere zinnen. Het resultaat is dus een wonderlijk geheel.

Voor de expositie maakte de Amerikaanse kunstenaar opmerkelijke ‘voortreffelijke’ lijken, ogenschijnlijk samengesteld uit verschillende onderdelen. Volgens een woordvoerster van Highpoint koos Heikes voor een Nederlandse titel omdat hij deze zo mooi vond klinken. De voor de meeste Engelstaligen onbegrijpelijke naam past perfect bij het surrealistische karakter van de prenten. En misschien zijn ze inderdaad minder geschikt voor kinderen.

De expositie duurt nog tot en met 21 november.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share