Geen categorie

Den Haag heeft ’s werelds grootste ‘Mondriaan’

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second
Het stadhuis in Mondriaanstijl. Foto: Gemeentemuseum Den Haag.

’s Werelds grootste ‘Mondriaan’ prijkt sinds gisteren op het stadhuis van Den Haag. Kunstenaarsduo Vollaers & Zwart bracht op de gevel een kunstwerk van rood, geel, blauwe vlakken en zwarte lijnen aan.

Het gebouw staat met de kleurige versiering in het teken van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. In 2017 vieren (culturele) instellingen in het hele land de honderdste verjaardag van kunstenaarsbeweging De Stijl. Piet Mondriaan was de bekendste vertegenwoordiger en zijn kleuren en vormen komen daarom veelvuldig langs. Vollaers & Zwart ‘mondrianiseren’ de komende weken ook nog enkele andere Haagse gebouwen.

Den Haag speelt een grote rol in het De Stijljaar. Het Gemeentemuseum in die stad doet mee met niet minder dan drie grote tentoonstellingen aan de , waaronder één over Mondriaan. Het heeft namelijk ’s werelds grootste Mondriaan- en De Stijlcollectie.

Het Gemeentemuseum is blij dat de stad het feest omarmt, aldus directeur Benno Tempel. “Het is geweldig dat Den Haag zich zo met Mondriaan en zijn tijdgenoten van De Stijl verbindt. De stad laat daarmee aan de wereld zien dat het een ‘thuis’ is voor internationale topkunst. En dus ook voor cultuurliefhebbers en toeristen van over de hele wereld.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share