Geen categorie

Rietveld Schröderhuis toont jaar lang kunst uit Duits museum

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Het Rietveld Schröderhuis in Utrecht toont sinds vorige week kunst uit het Duitse museum Marta Herford. En dat blijft het de rest van het jaar doen. Aanleiding is de viering van honderd jaar De Stijl.

Wilhelm Sasnal, Explosion 1.

De getoonde werken zijn gerelateerd aan thema’s die iedere drie maanden wisselen. Het eerste is Onverwachte bewoners, waarmee de expositiereeks op 31 januari van start ging. Met portretten van kunstenaars als Mimmo Paladino, Andrea Fogli, Monica Czosnowska en Andreas Neumann.

Het volgende thema is Tijdelijke inrichting met objecten van Norbert Schwontkowski, Art & Language en Luc Tuymans. Aanval op de primaire kleuren, thema 3, laat abstracte werken van onder anderen Tobias Rehberger, Wilhelm Sasnal en Royden Rabinowitch zien. Het jaar wordt afgesloten met het Buiten voor het raam, met landschappen van Hans Op de Beeck en Wilhelm Sasnal.

Marta Herford is een museum voor hedendaagse kunst en design in het Duitse Herford. Het presenteert tentoonstellingen van actuele kunst en heeft sinds 2002 een eigen collectie. Het gebouw is ontworpen door Frank Gehry.

Het is dit jaar precies een eeuw geleden dat de kunstenaarsbeweging De Stijl ontstond. Gerrit Rietveld was een van de leden en zijn Rietveld Schröderhuis was met rechte lijnen en primaire kleuren de eerste woning ter wereld die voldeed aan de principes van de stroming.

Zie ook: Veel Stijl in Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share