Geen categorie

Centraal Museum koopt tekeningen Piet Paris

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Het Centraal Museum heeft tien werken gekocht van mode-illustrator Piet Paris. Paris maakte de reeks tekeningen geïnspireerd door een aantal stukken uit de mode- en kostuumcollectie van het Centraal Museum. De illustraties zijn nu te zien in de collectiepresentatie Dit is het Centraal Museum!

Piet Paris, Zonder titel, 2014.

Met de illustraties is Piet Paris voor het eerst vertegenwoordigd in de collectie van het Utrechtse museum. “Paris’ tekenstijl past bij de stijl van Dick Bruna en Gerrit Rietveld, twee iconen uit de museumcollectie”, aldus directeur Edwin Jacobs. “Ook zijn de illustraties een actuele interpretatie van de mode- en kostuumcollectie. Dit sluit aan op het beleid van het museum: vanuit de actualiteit de collecties en presentaties benaderen.”

De aankoop komt op het moment dat in het museum de expositie Mode, de musical is te zien. Deze is samengesteld door Paris. Uit de museumcollectie koos hij meer dan 150 voorwerpen en presenteerde ze als scènes van een musical. De tentoonstelling duurt nog tot en met 30 november.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share