Geen categorie

George Lucas krijgt eigen museum in Chicago

0 0
Read Time:44 Second

Nieuws

George Lucas, de bedenker van Star Wars, krijgt een museum in Chicago. Het Lucas Museum of Narrative Art (LMNA) moet daar in 2018 de deuren openen. Dat maakte de organisatie achter de nieuwe instelling gisteren bekend.

Foto: Lucas Museum of Narrative Art.

Het museum besteedt aandacht aan het vertellen van verhalen en aan de evolutie van bewegende beelden. De collectie – een gift van oprichter George Lucas – bestrijkt een periode van 150 jaar. De films van Lucas staan dus niet centraal.

De keuze viel op Chicago vanwege de voorgestelde locatie, met een oppervlakte van 68 duizend vierkante meter. Lucas zelf is blij dat het museum wordt gevestigd in Chicago, een stad met “een lange traditie op het gebied van kunst en architectuur”. Andere steden die het LMNA graag wilden hebben, waren San Francisco en Los Angeles.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share