Geen categorie

Portretten van bedreigde inheemse volkeren

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Met een overzichtstentoonstelling van fotograaf Jimmy Nelson gaat Museum aan het Vrijthof in Maastricht per 26 september officieel verder als fotografiemuseum. Homage to Humanity bestaat uit portretten van inheemse volkeren die dreigen te verdwijnen.

Jimmy Nelson, XXX 45, 2017.

De Brits-Nederlandse fotograaf geniet internationale bekendheid om zijn iconische boeken Before They Pass Away, uit 2013 en Homage to Humanity, uit 2018. Al zijn hele leven reist hij de wereld over om op de meest afgelegen plekken unieke gemeenschappen te portretteren in hun traditionele uiterlijke verschijningen. Met zijn indringende foto’s en de Jimmy Nelson Foundation wil hij mensen bewust maken van culturele diversiteit en de mate waarin deze wordt bedreigd door voortschrijdende technologie en globalisering.

Voor Jimmy Nelson is het zijn grootste museale tentoonstelling in Nederland. In het museum zijn meer dan tachtig foto’s te zien, waaronder niet eerder getoond werk. Ook komen er video’s, boeken en reisverhalen voorbij.

Jimmy Nelson, Portraits.
Jimmy Nelson, XXVI 41, 2016.

Bezoekers gaan met de fotograaf mee op reis, op zoek naar de overeenkomsten tussen hen en de geportretteerden. Daarbij staan de vragen Wat is rijkdom?, Waar komen we vandaan? en Waar gaan we heen? centraal. Met een speciale gratis app kan de bezoeker kunnen toelichtende filmpjes en 360°-beelden van de fotolocaties bekijken.

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) woonde tijdens zijn jeugd in Afrika en Azië. Hij fotografeert al ruim dertig jaar en exposeert wereldwijd in musea en galeries.

Homage to Humanity, 26 september 2019 t/m 15 maart 2020 in Museum aan het Vrijthof, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share