Geen categorie

Sotheby’s veilt onbekende Van Gogh

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Veilinghuis Sotheby’s veilt binnenkort een schilderij van Vincent van Gogh dat nog nooit eerder in het openbaar te zien was. Scène de Rue à Montmartre was honderd jaar in het bezit van een Franse familie.

Vincent van Gogh, Scène de rue à Montmartre (Impasse des Deux Frères et le Moulin à Poivre), 1887. Foto: Sotheby’s.

Deskundigen kenden het schilderij tot nu toe alleen van foto’s uit boeken. Voordat het onder de hamer gaat, krijgt het publiek eindelijk de kans het in het echt te bewonderen. Sotheby’s Amsterdam stelt het doek tentoon van 1 tot en met 3 maart. Daarna gaat het naar Hongkong en vervolgens naar Sotheby’s Parijs, dat het op 25 maart veilt.

Het schilderij uit 1887 toont een straatje in de Parijse buurt Montmartre, waar destijds veel kunstenaars woonden. Van Gogh verbleef daar samen met zijn broer Theo.

Achter een hek is de Moulin de la Galette te zien. Van Gogh beeldde deze molen in hetzelfde jaar ook op een gelijknamig schilderij af.

Van Goghs verblijf in Parijs was een keerpunt in zijn leven. De donkere voorstellingen van het Nederlandse boerenleven maakten plaats voor kleurrijke postimpressionistische landschappen.

Sotheby’s schat dat het schilderij een waarde heeft van tussen 5 en 8 miljoen euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share