Geen categorie

Zweedse koning bezoekt Rijksmuseum

0 0
Read Time:55 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum krijgt na president Obama opnieuw een staatshoofd op bezoek. Koning Carl Gustaf van Zweden neemt zaterdag 5 april een kijkje in het Amsterdamse museum. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Rembrandt van Rijn, De samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis (1661-62). De koninklijke Zweedse Academie voor Schone Kunsten, Zweden.

Koning Carl Gustaf bezoekt het museum samen met zijn echtgenote, koningin Silvia. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima voegen zich later bij hen. Samen bezichtigen ze het schilderij De Samenzwering van de Bataven onder Claudius Civilis van Rembrandt. Dit kreeg het Rijksmuseum onlangs tijdelijk in bruikleen van de Koninklijke Zweedse Academie voor Schone Kunsten in Stockholm.

Aanleiding voor het bezoek aan ons land is de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Zweden. Het koninklijk gezelschap bekijkt in het museum ook het originele verdrag dat de grondslag vormt voor die relatie. En het is aanwezig bij de presentatie van het boek The Swedes and the Dutch were made for each other, dat verschijnt ter gelegenheid van het Nederland-Zwedenjaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share