Geen categorie

Tate geeft geroofd schilderij terug

0 0
Read Time:43 Second

Nieuws

Tate Gallery in Londen geeft een schilderij van de Engelse kunstenaar John Constable (1776-1837) terug aan nazaten van de rechtmatige eigenaar. Het museum bevestigt een bericht van de BBC hierover. Het gaat om Beaching a Boat, Brighton, uit 1824.

John Constable, Beaching a Boat, Brighton, 1824.

De Hongaarse eigenaar raakte het werk in de Tweede Wereldoorlog kwijt toen het door de nazi’s werd geroofd. Zijn familie ontdekte twee jaar geleden dat het doek zich in de collectie van het Tate bevond. Dat had het in 1986 gekregen.

De nazaten dienden vervolgens een claim in bij het Spoliation Advisory Panel (equivalent van de Nederlandse Restitutiecommissie). Dit is nu van mening dat Tate Gallery  het werk terug moet geven. Een woordvoerster van het museum laat weten dat het dat advies opvolgt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share