Geen categorie

Kunst van de directeur

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Expositie

Hij is de directeur van Museum Jan van der Togt, maar Jan Verschoor is tevens kunstenaar. Kasteel Keukenhof toont vanaf 13 september een kleine selectie uit zijn oeuvre.

Werk van Jan Verschoor in Kasteel Keukenhof.
Werk van Jan Verschoor in Kasteel Keukenhof.

 

Verschoor (1943) is ruim vijftig jaar actief als kunstenaar. Als beeldhouwer werkt hij behalve met klassieke materialen als brons, zandsteen en marmer ook met kunststoffen, staal en hout. Ook maakt hij sculpturen van glas.

Het werk van de beeldhouwer past volgens Charlotte Ebers, hoofd kunstzaken van Kasteel Keukenhof, uitstekend bij de historische omgeving van het zeventiende-eeuwse kasteel. “De oneindig lijkende, verstilde beweging in zijn bronzen beelden gaat op in de groene omgeving van de beeldentuin van het kasteel. Zijn objecten in gemengde technieken hangen als moderne sieraden in de ruimte, En kostbare cascades van goudkleurig metaal, glas en kralen lijken als een kroonluchter onder de oude plafonds in de torens te zweven.”

Werk van Jan Verschoor in Kasteel Keukenhof.
Werk van Jan Verschoor in Kasteel Keukenhof.

Het kasteel toont binnen nooit meer dan één object per ruimte. Bijvoorbeeld op een tafel in een salon of midden in het licht in een van de badkamers. “Het lijkt alsof de beelden hier altijd hebben gestaan.”

Verstild verleden – verstilde vormen, sculpturen van Jan Verschoor, 13 september t/m 29 november in Kasteel Keukenhof, Lisse. Alleen te bezoeken gedurende een rondleiding op zondag en woensdag. Reserveren wordt aangeraden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share