Geen categorie

Gouden ossenkoppen terug aan gevel

0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Foto: Museum Jan Cunen, Oss.

Aan de gevel van Museum Jan Cunen prijken vanaf maandag 25 juli weer drie gouden ossenkoppen van kunstenaar Ottmar Hörl. Na grootschalige diefstal van de ossenkoppen besloot Museum Jan Cunen twee weken geleden alle ossenkoppen terug te halen. Op initiatief van Lilian Tan van Blommers & Greve Makelaars uit Oss worden drie gouden ossenkoppen als uitzondering teruggeplaatst. Ze hangen er tot 20 november 2011.

De politie in Oss heeft vijf gouden ossenkoppen teruggevonden. Eén kop werd na aanleiding van een tip aangetroffen in een slaapkamer. De andere vier zijn afgelopen weekeinde gevonden in het park bij Museum Jan Cunen. In totaal zijn er vijftien Ossenkoppen gestolen. Museum Jan Cunen roept mensen op om tips door te geven via museumjancunen@oss.nl, telefoon (0412) 629 328 of op Twitter via #ossenkopgezocht.

De kopers van een ossenkop zijn persoonlijk benaderd om hun ossenkop op te halen bij Museum Jan Cunen. De koppen zijn gemerkt en gekoppeld aan de koper, om fraude te voorkomen. Kopers krijgen ook ter plekke een certificaat van echtheid mee. Ossenkoppen die niet gemerkt zijn of waarvan geen certificaat is, zijn gestolen exemplaren.

De ossenkoppen zijn onderdeel van de tentoonstelling Made in Oss. Van vee tot MSD. Deze tentoonstelling over de industriële geschiedenis van Oss is nog tot 20 november 2011 te bezoeken in Museum Jan Cunen en Stadsarchief Oss.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share