Geen categorie

Expositie Heyboer afgelast

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

De tentoonstelling Anton Heyboer – Missing Years in Kasteel het Nijenhuis bij Heino is afgelast. De eigenaren van de zogeheten Haarlemse Collectie, de Amsterdamse kunsthandelaren Georges Knubben en Couzijn Simon hebben zich uit het project teruggetrokken. Dat maakte Museum de Fundatie vandaag bekend.

Anton Heyboer, ets en olieverf op hout, 1959, 2 maal 150 x 150 cm.

De eigenaren trokken zich terug omdat Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie twijfels heeft bij de echtheid van de kunstwerken. Hij verzocht hen hem in contact te brengen met degene die de werken aan hen had verkocht. De kunsthandelaren gingen hier niet op in, maar trokken zich terug.

Op de expositie, die op 19 februari zou openen, zou een overzicht te zien zijn van werk uit Heyboers Haarlemse periode. Heyboer zelf heeft altijd beweerd dat alles wat hij in die periode had gemaakt, was vernietigd. Dat is de reden voor de twijfel. Ook Heyboers weduwen twijfelen aan de authenticiteit. Ondanks de discussie over de herkomst had Keuning de werken toch willen exposeren. Hij had de discussie over echt of nep graag in het museum gevoerd.

Museum de Fundatie betreurt de afgelasting. In de plaats van de tentoonstelling is vanaf 18 februari in Kasteel het Nijenhuis  naast een presentatie van topstukken uit de Fundatie-collectie een groot  aantal werken van Paul Citroen te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share