Geen categorie

Recordaantal bezoekers Art Rotterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Werk van Hans van Bentem, op Art Rotterdam. Foto: Evert-Jan Pol.

Art Rotterdam heeft dit jaar ruim 16.000 bezoekers ontvangen. Dit is een record voor deze kunstbeurs, die van 7 tot en met 10 februari plaats had in de Rotterdamse Cruise Terminal en Las Palmas.

Op de beurs werd volop gehandeld. Galerie Grimm uit Amsterdam verkocht een twintigdelige installatie van Adam Helms (48.600 euro) aan een Nederlandse privécollectie. Een andere Nederlandse verzamelaar kocht bij Dépendance uit Brussel een groot kunstwerk van Oscar Tuazon (26.170 euro). Galerie Wilfried Lentz uit Rotterdam verkocht drie grote werken van James Beckett aan Nederlandse en buitenlandse privé collecties. Klemm’s Gallery uit Berlijn wist een complete serie van dertien werken en een groot sculptuur van Ulrich Gebert aan een internationale verzamelaar te verkopen.

Beursdirecteur Fons Hof kijkt tevreden terug op een succesvolle editie. “Nog nooit hebben zoveel buitenlandse kunstverzamelaars en tentoonstellingsmakers de beurs bezocht. Iedereen was laaiend enthousiast over de hoge kwaliteit en de opzet van de nieuwe videobeurs Art Rotterdam Projections.”

Die videobeurs was een initiatief van Art Rotterdam en Andaz Hotel Amsterdam en toonde videokunst van opkomende en gevestigde kunstenaars. “Door de inbreng van Art Rotterdam Projectionsheeft de beurs internationaal aan aanzien gewonnen.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share