Geen categorie

Museum reist mee met Parade

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws

Het rondreizende theaterfestival de Parade krijgt dit jaar voor het eerst een museum. Elk jaar krijgt een ander museum de ruimte om een tentoonstelling te laten zien. Het Nederlands Fotomuseum trapt af met een expositie over fotograaf Ed van der Elsken.

 

Foto uit het boek Eye love you van Ed van der Elsken, collectie Nederlands Fotomuseum.
Foto uit het boek Eye love you van Ed van der Elsken, collectie Nederlands Fotomuseum.

 

“De reden dat we het doen is dat we als Parade ook open willen staan voor andere kunstdisciplines dan alleen podiumkunsten”, aldus een woordvoerster. “Toen dit idee zich aandiende zijn we in gesprek gegaan en daar is het Parademuseum uit ontstaan. We gaan dit traject in ieder geval voor de komende drie jaar aan.”

De eerste tentoonstelling heet Eye Love You. Fotograaf Ed van der Elsken bracht in 1977 het kleurenfotoboek Eye Love You uit, waarin de liefde, het leven en dood de hoofdrol speelden. Zijn portretten en beelden waren voor die tijd heel bijzonder omdat ze in kleur waren. Het Nederlands Fotomuseum beheert het complete archief van Van der Elsken en restaureert deze kleurenfoto’s momenteel.

Het restauratieproject is omvangrijk, omdat alle circa 45.000 kleurenbeelden door schimmel zijn aangetast. De kleurenbeelden moeten een voor een worden gereinigd. De eerste resultaten zijn te zien tijdens de multimediale presentatie in het Parademuseum. Het museum reist alle steden mee met het festival en gaat dus naar Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Een toegangskaartje kost 5 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share