Geen categorie

Printer ‘schildert’ nieuwe Rembrandt

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Nieuws

Er is een nieuw schilderij van Rembrandt en het komt uit de 3D-printer. Het werd gisteren onthuld in de Amsterdamse galerie Looiersgracht 60. Het portret van een in zeventiende-eeuwse kleding gehulde man met hoed en witte kraag is gemaakt op basis van het gehele oeuvre van Rembrandt.

 

De Next Rembrandt.
De Next Rembrandt.

 

De printer ‘schilderde’ het werk met behulp van algoritmes en gezichtsherkenningstechnieken. Het portret bestaat uit meer dan 148 miljoen pixels, gebaseerd op 168.263 fragmenten uit schilderijen van Rembrandt.

Een team van datawetenschappers, ontwikkelaars, technici en Rembrandt-experts werkte achttien maanden aan de creatie van het bijzondere schilderij. Ze wilden onderzoeken of het mogelijk is om met behulp van technologie een schilderij te maken in Rembrandts stijl.

Het team onderzocht allereerst alle 346 schilderijen Rembrandts met behulp van 3D-scans op hoge resolutie. Daarna moest een onderwerp worden bepaald. Omdat Rembrandt veel portretten schilderde, lag een portret voor de hand.

 

Detail van het portret.
Detail van het portret.

 

Een softwareprgramma ontwierp het portret op basis van de onderzochte schilderijen. een computer werkte het verder uit in Rembrandts stijl en een 3D-printer ‘schilderde’ het vervolgens.

Het project is een samenwerking tussen de ING, reclamebureau J. Walter Thompson, Microsoft, Technische Universiteit Delft (TU Delft), het Mauritshuis en Museum Het Rembrandthuis. Hoe het schilderij ontstond, wordt uit de doeken gedaan op een speciale website.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share