Geen categorie

Funda Gül Özcan wint ook publiekspijs

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Vakjury en het publiek zijn het eens: Funda Gül Özcan (1984) is de terechte winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. In april won ze al de juryprijs en gisteren kwam daar de publieksprijs bij.

Funda Gül Özcan (1984), It is Time to Say Hello at the East Pole, 2016. Foto: Evert-Jan Pol.

Aan de prijs zit een geldbedrag van 2500 euro vast. De juryprijs leverde haar eerder al 10.000 euro en een boekpublicatie op.

Bezoekers van Stedelijk Museum Schiedam mochten stemmen op de drie genomineerden voor de prijs. Behalve Gül Özcan waren dat dit jaar Neo Matloga en Lonneke van der Palen. Bijna 1.500 mensen brachten een stem uit.

De in Duitsland geboren Gül Özcan richt soms zaalgrote vitrines in met een hyperkleurige bric-à-brac van botsautootjes, plastic palmbomen en flikkerend neonlicht, begeleid door flipperkastgeluiden. In Stedelijk Museum Schiedam toont ze nu een vitrine met onder meer bliksemschichten en een waterval.

Funda Gül Özcan (1984), It is Time to Say Hello at the East Pole (detail), 2016. Foto: Evert-Jan Pol.

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een oeuvreprijs voor getalenteerde kunstenaars van 35 jaar of jonger, wonend en werkend in Nederland. De prijs, die sinds 2006 bestaat, is een samenwerking van de Volkskrant, omroep Avrotros en Stedelijk Museum Schiedam. In dat museum vindt dan ook jaarlijks de tentoonstelling plaats waarin de genomineerden hun werk tonen.

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs, t/m 16 juni in Stedelijk Museum Schiedam

Lees ook: Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2019

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share