Geen categorie

Crowdfundingactie voor kinderboekenambassade

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Kinderboekenschrijvers Hans en Monique Hagen zijn sinds april vorig jaar kinderboekenambassadeurs, maar hadden nog geen eigen ambassade. Die is er nu wel, in het Kinderboekenmuseum in ambassadestad Den Haag. In een ambassade horen natuurlijk staatsieportretten en om die te bekostigen is het museum een crowdfundingcampagne gestart.

Niet alleen statig en chique, maar net zo magisch als alle mooie boeken die je er vindt. Zo moet de kinderboekenambassade worden. Daarom wil het museum illustrator Philip Hopman vragen diverse schilderijen te maken voor in de ambassade, waaronder de staatsieportretten van het ‘koningspaar’ van het Nederlandse kinderboek: Paul Biegel en Annie M.G. Schmidt.

Schetsen van de staatsieportretten door Philip Hopman voor de kinderboekenambassade.

Om de schilderijen te kunnen bekostigen loopt op Voordekunst.nl een crowdfundingcampagne. Wie doneert, helpt niet alleen de ambassade mooier te maken, maar krijgt er ook wat voor terug. Zoals vrijkaartjes, naamsvermelding of zelfs een kunstwerk door Hopman. Doneren kan tot en met 21 mei.

De kinderboekenambassade opent op zondag 10 juni tijdens de Kinderboekenparade, een gratis kinderboekenfestival in en om het museum.

De kinderboekenambassadeur is een initiatief van Stichting Lezen en het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met de Stichting Schrijver School Samenleving en Stichting CPNB. Elke twee jaar stellen ze een nieuwe ambassadeur aan. De ambassadeur zet zich in voor de bekendheid van het kinderboek.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share