Geen categorie

Eerste editie Amsterdam Art Weekend

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Een grote boerderij staat dit weekend op het Museumplein in Amsterdam, in het kader van de eerste editie van het Amsterdam Art Weekend, dat vandaag opent en duurt tot en met zondag 2 december.  Het bouwwerk maakt deel uit van het kunstproject Manufactuur van Atelier Van Lieshout.

Atelier Van Lieshout, Hagioscoop © Grimm Gallery.

Het interieur van de boerderij bevindt zich in Grimm Gallery, aan de Frans Halsstraat. Midden in de met hout betimmerde ruimte staat een zeventien meter lange zaagmachine die uitsluitend door spierkracht wordt aangedreven, met een tredmolen en een weefgetouw.

Manufactuur is een van de vele tentoonstellingen die speciaal voor het Amsterdam Art Weekend werden gemaakt. De hoofdstad staat de komende drie dagen in het teken van eigentijdse, beeldende kunst. De deelnemende culturele instellingen – waaronder 26 galeries – laten zien wat Amsterdam op dit vlak te bieden heeft.

Amsterdam Art Weekend is georganiseerd door Stichting Capital A, een initiatief van enkele vertegenwoordigers uit de Amsterdamse kunstwereld. Capital A wil het draagvlak voor eigentijdse beeldende kunst in Amsterdam vergroten. Directeur Adriana Gonzalez Hulshof noemt Amsterdam Art Weekend een “open call” aan stad en wereld. “Nu het Stedelijk Museum weer open is, herleeft het culturele klimaat. Het is tijd om deze prachtige stad met haar unieke antenne voor nieuw talent weer op de nationale en internationale agenda’s te plaatsen.” Amsterdam Art Weekend moet een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Amsterdam Art Weekend, vandaag t/m zondag 2 december, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share