Geen categorie

100.000ste bezoeker Museum Catharijneconvent

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

Museum Catharijneconvent ontving vanmiddag zijn honderdduizendste bezoeker ontvangen. De teller staat een maand eerder dan in 2015 op dit aantal. Dit betekent een nieuw record voor het Utrechtse museum voor christelijke kunst.

 

Museum Catharijneconvent in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.
Museum Catharijneconvent in Utrecht. Foto: Evert-Jan Pol.

 

Het succes dankt het museum onder meer aan de tentoonstellingen Franciscus, De zomer van Herman Pleij en Heilig Schrift. Laatstgenoemde expositie duurt nog tot en met 8 januari en belicht de overeenkomsten en verschillen tussen de Tanach, Bijbel en Koran.

Het Catharijneconvent verwacht dat het aantal bezoekers nog flink zal stijgen met de decembermaand en met name het Kerstival in het vooruitzicht. Dit winterse festival vindt plaats van 17 december tot en met 8 januari en bestaat volgens het museum uit “een betoverende wereld vol lichtjes, muziek en warmte”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share