Geen categorie

Singer Laren komt met expositie over Cubaanse kunst

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Nieuws

Singer Laren wijdt volgend jaar een tentoonstelling aan Cubaanse kunst. Het museum kwam met dit nieuws enkele dagen nadat Fidel Castro, de voormalige leider van het land, overleed.

 

Alejandro Campins, Pregúntame! (Ask me!), olieverf op doek, particuliere collectie.
Alejandro Campins, Pregúntame! (Ask me!), olieverf op doek, particuliere collectie.

 

Museumdirecteur Jan Rudolph de Lorm is net terug uit Cuba ter voorbereiding op Cuban Art Now. Aan de hand van de kunstcollectie van een Nederlands echtpaar dat lange tijd in Havanna woonde, toont die expositie het werk van jonge Cubaanse kunstenaars. Sinds 1996 verzamelt het echtpaar werken van kunstenaars als Alejandro Campins, Michel Pérez (Pollo), Flavio Garcandio, JEFF en K’cho.

Cuban Art Now geeft volgens het museum inzicht in de wijze waarop kunstenaars vorm geven aan het leven en de ontwikkelingen op Cuba. Alle kunstenaars zijn opgeleid aan het Instituto Superior de Arte.

“Deze hoogwaardige kunstacademie kent een bijzondere oorsprong”, aldus De Lorm. “Op 3 januari 1961, kort na het beslechten van de revolutie, staken Fidel Castro en Che Guevara de draak met de elite op de golfbaan van de verlaten Country Club van Havana. Ter plekke besloten ze om hier een kunstacademie te bouwen van het allerhoogste niveau.”

 

Michel Perez (Pollo), Simpatia, acryl op canvas, 2008, particuliere collectie.
Michel Perez (Pollo), Simpatia, acryl op canvas, 2008, particuliere collectie.

 

“Dankzij het revolutionaire kunstonderwijs aan deze academie is de Cubaanse kunst tot grote bloei gekomen. Door het geïsoleerde karakter van het eiland is dit in de buitenwereld echter nauwelijks bekend. Cuban Art Now biedt een verrassende kijk op de bruisende Cubaanse kunstwereld waar kunst en leven één zijn.”

Cuban Art Now, 24 mei t/m 24 september 2017 in Singer Laren

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share