Geen categorie

Utrecht en Den Haag geen culturele hoofdstad van Europa

0 0
Read Time:42 Second

Logo van Leeuwarden in de strijd om de titel van Culturele Hoofdstad 2018.

Voor Utrecht en Den Haag stopte vanmiddag de strijd om de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Een internationale jury maakte rond 16.00 uur de namen bekend van de steden die doorgaan naar de volgende ronde. Dat zijn Eindhoven, Leeuwarden en Maastricht.

Nederland en Malta mogen allebei een culturele hoofdstad van Europa aanwijzen voor 2018. Nederlandse steden konden tot eind oktober een bidbook indienen. In het najaar van 2013 draagt de jury één stad voor aan minister Bussemaker (OCW).

Uiteindelijk wijzen de ministers van Cultuur van de EU (EJCS-Raad) in het voorjaar van 2014 de culturele hoofdsteden aan. Namens Malta wordt hoofdstad Valletta culturele hoofdstad. Dat heeft het land vorig jaar al bekendgemaakt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share