Geen categorie

Miljardair verkoopt kunstcollectie voor goed doel

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

De steenrijke Franse zakenman William Louis-Dreyfus verkoopt zijn omvangrijke kunstcollectie voor een goed doel. De opbrengst gaat naar de Harlem Children’s Zone, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor minderbedeelde kinderen. Dit melden Artnet en Barrons.

De 82-jarige in Amerika woonachtige miljardair heeft de afgelopen vijftig jaar zo’n 3500 kunstwerken verzameld. Samen hebben ze een geschatte waarde van tussen 10 en 50 miljoen dollar. Hij bezit werk van onder anderen Alberto Giacometti, Wassily Kandinsky en Jean Dubuffet.

Hij besloot zijn collectie te verkopen ten behoeve van de Harlem Children’s Zone nadat hij in het Amerikaanse actualiteitenprogramma 60 minutes een item zag over de organisatie. “Op een dag realiseerde ik me dat mijn kinderen niet nog rijker hoeven te worden dan ze nu al zijn”, aldus de verzamelaar. Een van zijn kinderen is actrice Julia Louis-Dreyfus, bekend van onder meer de televisieseries Seinfeld, The New Adventures of Old Christine en Veep.

Louis-Dreyfus verkoopt zijn collectie de komende jaren in delen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share