Geen categorie

Bijenkorf start werkplek voor kunstenaars

0 0
Read Time:59 Second

Nieuws

De Bijenkorf heeft gisteren het artist in residence-project Room On The Roof gelanceerd. Maarten Baas is de eerste kunstenaar die de bijbehorende gelijknamige werkplek in gebruik neemt.

Maarten Baas - Room On The Roof.

De Room On The Roof bevindt zich in de toren op het monumentale van De Bijenkorf aan de Dam. In samenwerking met het Rijksmuseum nodigt het warenhuis nationale en internationale kunstenaars uit om vanuit daar aan hun projecten te werken. Dat kan gaan om performances, poëzie, lichtprojecten, dans, muziek, film en fotografie.

De kunstenaars die hun intrek nemen in Room On The Roof kunnen er hele dagen blijven, en zelfs overnachten. Voor wie het uitzicht over de stad als inspiratie nodig heeft, ligt er een verrekijker klaar.

De werken die ze er maken, worden, afhankelijk van hun karakter, op verschillende wijzen gedeeld met het publiek. Bijvoorbeeld in de vorm van een expositie in de etalages, een online live performance of een installatie in of rond de Bijenkorf.

Het programma speelt ook in op grote evenementen in Amsterdam. De Bijenkorf en het Rijksmuseum gaan ook Nederlandse culturele opleidingen bij het project betrekken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share