Geen categorie

Sneeuwmonsters in New York

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het heeft volop gesneeuwd in New York en menig kind heeft ongetwijfeld van de gelegenheid gebruikgemaakt een mooie sneeuwpop te bouwen. De grote sneeuwmannen die momenteel Flatiron Plaza in de Big Appel bevolken, zijn daar echter geplaatst door kunstenaar Peter Regli.

Regli staat bekend om zijn tijdelijke kunstwerken in de openbare ruimte. Sinds 1996 heeft hij onder de noemer Reality Hacking meer dan 300 zogeheten interventions (interventies) gedaan op vier continenten. Snow Monsters zoals zijn laatste, nu heel toepasselijke, installatie heet, is Reality Hacking No. 320.

Peter Regli, Reality Hacking No. 320 (SNOW MONSTERS), 2015. Marble, 12 sculptures, dimensions variable. Foto: Tom Powel Imaging. Courtesy of the artist and Dominique Lévy Gallery, New York.

Regli wil met zijn Reality Hacking-project de dagelijkse beleving van de openbare ruimte ondermijnen. De ene keer doet hij dat door bestaande objecten te transformeren en de andere keer plaatst hij nieuwe voorwerpen in het straatbeeld. Zoals deze twaalf marmeren sneeuwpoppen, in diverse stadia. Sommige ‘smelten’ al.

De sneeuwmonsters blijven staan tot en met 13 maart. Als ze niet eerder gesmolten zijn natuurlijk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share