Geen categorie

Pillen maken in het museum

0 0
Read Time:54 Second

Nieuws

Museum Boijmans Van Beuningen verandert morgen in een ‘drugslab’, waar bezoekers pillen mogen maken. De Medicijnfabriek van Circus Engelbregt is onderdeel van de tentoonstelling Design Column #10 Crazy Care waarin het nieuwe zorgstelsel kritisch wordt bekeken. Morgen en 24 april zijn er workshops medicijnen maken van planten en kruiden uit de museumtuin en het park.

Circus Engelbregt laat met het ‘drugslab’ een vreemde situatie in de gezondheidszorg zien. De Europese wetgeving verbiedt sinds kort de verkoop van medicijnen waarvan niet wetenschappelijk bewezen is dat ze werken. Kennis uit de natuur die uit overlevering tot ons komt is opeens niet meer geschikt. Circus Engelbregt zet zich in om deze kennis te behouden en wil aantonen dat planten en kruiden uit de natuur wel degelijk in een behoefte voorzien.

Elke drie maanden wordt in de Design Column een onderwerp uit het nieuws uitgelicht door middel van een kleine tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen.

Workshop Ambulante Medicijnfabriek, 6 maart en 24 april, van 11.30-13.30 en 14-16 uur. Kosten: € 5 (exclusief entree). Reserveren: www.boijmans.nl.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share