Geen categorie

Kunst op reclameborden in Zwolle

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Iedereen kent ze wel, de reclameborden langs de weg. Die in Zwolle vormen vanaf maandag 4 april twee weken lang Het Buitenmuseum. De borden tonen dan kunst van Melle Mijnhardt.

Initiatiefnemer is vormgever Melle Mijnhardt. Al tien jaar lang ontwerpt ze de postercampagnes langs de weg in Zwolle.

“Als ik door de stad wandel of fiets, vallen mij de dingen die tijdelijk zijn het meeste op. Omleidingen, een nieuwe testlocatie of een campagne langs de weg. Ze zijn vaak functioneel en je neemt ze voor lief. De laatste tijd heb ik een groeiend verlangen om meer eigen werk te maken. Mijn eigen werk wil ik graag exposeren in de openbare ruimte omdat deze van iedereen is en ik op die manier iets verrassends en kleurrijks kan toevoegen aan het straatbeeld. Daarom open ik Het Buitenmuseum. Een museum dat toegankelijk is voor iedereen. Het verrast je op weg naar de supermarkt of je werk. Zonder dat je er bewust van bent, ben je bezoeker van het Buitenmuseum.”

Het Buitenmuseum is mede mogelijk gemaakt door ArtPitch038, een fonds van de gemeente Zwolle voor ondernemers in de creatieve sector. Het verleent op een laagdrempelige manier subsidie aan nieuwe en vernieuwende kunst- en cultuurinitiatieven.

Het Buitenmuseum, 4 t/m 17 april in Zwolle

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share