Geen categorie

Hermitage Amsterdam weer open

0 0
Read Time:53 Second
Johannes Vermeer, Het melkmeisje, ca. 1660, Rijksmuseum, Amsterdam.

Hermitage Amsterdam opent vanaf 1 april de deuren weer, maar dan voorlopig wel naamloos. Vanwege de inval van Rusland in Oekraïne verbrak het Amsterdamse museum alle banden met Rusland en daarmee de Hermitage in Sint-Petersburg.

Op 1 april opent in het museum het eerste deel van Dutch Heritage Amsterdam, een vijfdelige serie focustentoonstellingen waarin telkens één topstuk uit een toonaangevende Nederlandse collectie centraal staat. Het melkmeisje van Johannes Vermeer uit het Rijksmuseum bijt het spits af. De tentoonstelling leert bezoekers meer over het meesterwerk en over het kleurgebruik van Vermeer.

Het melkmeisje behoort tot de publiekslievelingen van het Rijksmuseum en wordt slechts zelden uitgeleend. Van de Hollandse meester Johannes Vermeer (1632-1675) zijn 35 werken bekend, waarvan er zeven zich bevinden in Nederlandse collecties. Het wereldberoemde melkmeisje is verdiept in haar werk en lijkt zich niet bewust van haar omgeving. Behalve de witte melkstraal lijkt niets te bewegen.

Dutch Heritage Amsterdam, 1 april t/m 15 mei in Hermitage Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share